Bodin

Setup Menus in Admin Panel

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


 

Τα νήπια μας αποκτούν βασικές προγραφικές και προμαθηματικές γνώσεις και με ευχάριστες ενασχολήσεις (όχι μόνο μέσα από εργασίες), έρχονται σε επαφή με τα γράμματα και τους αριθμούς, μέσα από παιχνίδι και διασκεδαστικές δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και δυνατότητες της ηλικίας τους με τρόπο που να μην αναστέλλουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα, ιδιότητες εξαιρετικά σημαντικές για την ισορροπημένη εξέλιξή τους.

 

Τα παιδιά μας προετοιμάζονται για το Δημοτικό Σχολείο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ακολουθούν το πρόγραμμα (ή παρόμοιο) με αυτό της Α’ Δημοτικού, διότι σύμφωνα με την παιδαγωγική μέθοδο του Νηπιακού Κέντρου Μπωντέν, θεωρείται ότι μια τέτοια προσέγγιση, θα ήταν καταστροφική για την μαθησιακή εξέλιξη, αλλά και την γενικότερη ισορροπημένη ανάπτυξή τους.

 

Ποικίλα προγράμματα δραστηριοτήτων, προσφέρουν στα παιδιά την δυνατότητα να εκφράζονται, να αναπτύσσουν την φαντασία τους, να αγαπούν και να ασκούνται στην δημιουργική απασχόληση, να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους (το καθένα με το ρυθμό του) και να πειραματίζονται με πολλά διαφορετικά υλικά, μεθόδους και εργασίες.

 

Η παιδαγωγική μέθοδος του Νηπιακού Κέντρου Μπωντέν, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών μας, θεωρώντας πολύ σημαντικό παράγοντα για την μαθησιακή τους εξέλιξη, την ικανότητα να γίνονται κατανοητά, να μπορούν να εκφράζονται ολοκληρωμένα και να αρθρώνουν σωστά.

 

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα, ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, γνώσεων, συμμετοχής και ανάπτυξης δεξιοτήτων, από Μαγειρική έως… Πειράματα Φυσικής, από Ιστορία της Τέχνης έως… Εξοικείωση με τα σκυλιά, από Μαριονέτες έως… Θεατρικά Δρώμενα. 

Αθλητικά

Γυμναστική σε μορφή παιχνιδιού (τα μικρότερα παιδιά) και Ποδόσφαιρο (τα μεγαλύτερα), με πολλά οφέλη για την ψυχοσωματική ανάπτυξή τους. Διασκέδαση, εκτόνωση, ψυχαγωγία και δυνατότητα για επικοινωνία, συνεργασία και συναναστροφή!


 

 

Κηπουρική

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τη φύση μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά της δημιουργίας, κατανοούν με βιωματικό τρόπο την αξία της του περιβάλλοντος και διαμορφώνουν στάσεις και αξίες φιλικές προς αυτό. Έχουμε και θερμοκήπιο!

 

Μπαλέτο

Οι μικρές μας μπαλαρίνες, έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται μέσα από το χορό και την κίνηση, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Μπαλέτου μας. Την Άνοιξη στο Ανοιχτό Μάθημα Μπαλέτου έχετε τη δυνατότητα να τις θαυμάσετε, στον κήπο μας!

 

 

Ξένες Γλώσσες

Με τις native speakers παιδαγωγούς μας και μέσα από πλούσιο καθημερινό διασκεδαστικό πρόγραμμα, τα παιδιά αναπτύσσουν το λεξιλόγιο τους αποκτώντας εξοικείωση με τη γλώσσα και εξαιρετική προφορά!

 

 

Κουκλοθέατρο

Από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών, ιδιαίτερα σημαντική για τη συναισθηματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίησή τους, το κουκλοθέατρο αποτελεί μια από τις βασικές εβδομαδιαίες μας εκδηλώσεις.

 

Τεχνολογία

Με προγράμματα κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών και μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών με κατάλληλο software εκμάθησης σε μικρά παιδιά με οθόνες, υψηλής ευκρίνειας, με μηδενική ακτινοβολία, η τεχνολογία για μας γίνεται παιχνίδι!

 

 

Αρχιτεκτονική

Σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες της ομάδας zoomology εισάγουμε την αρχιτεκτονική στην προσχολική εκπαίδευση με ένα εργαστήρι με προβολές, σχέδια και κατασκευές, μέσα από το οποίο τα παιδιά μας κατανοούν έννοιες γεωμετρίας και του χώρου και παράλληλα ασκούνται στον χειρισμό υλικών και την επίλυση απλών σεναρίων!

 

 

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα Προνήπια και τα Νήπια συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικών Επισκέψεων, σε επιλεγμένους προορισμούς με ξενάγηση από εξειδικευμένους Παιδαγωγούς: π.χ. Μουσείο της Ακρόπολης, Μουσείο Γουλανδρή, Κυκλαδικής Τέχνης, Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Πυροσβεστικής αλλά και: Πατητήρι, Φάρμα με ζώα, Κέντρο Ανακύκλωσης, κ.λ.π.!

 

Mini-tennis

Τα πρωτοποριακά προγράμματα του ομίλου δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά, να μυηθούν στο μαγικό κόσμο του Αθλητισμού με τρόπο διασκεδαστικό και μέσα από πλούσιο και πολύχρωμο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να γνωρίσουν μια σειρά από Αθλήματα! Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι Μικροί Αθλητές παρουσιάζουν την ημέρα των Αθλητικών επιδείξεων τις τεχνικές συναρμοστικές και κινητικές ικανότητες που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τις δραστηριοτητες, παρακαλω επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνία

Νηπιακό κέντρο Μπωντέν

Χαριλάου Τρικούπη 66,
145 63, Κεφαλάρι, Ελλάδα

Τηλέφωνο & Φάξ: 210 62 33 444

Δευ – Παρ 9:00 – 15:00

top
© 2018 Bodin Nηπιακό Κέντρο